Welkom bij Bekken Fysiotherapie Gijsbers

Wat doe ik als bekkenfysiotherapeut?
Bekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de Fysiotherapie die zich richt op de gezondheidsproblemen in de bekkenregio en de lage rug bij mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden. Daarnaast bied ik ook cursussen aan ter ondersteuning van vrouwen tijdens en na de zwangerschap.

Wie ben ik?
Mijn naam is Anick Gijsbers en ik heb sinds 2010 als fysiotherapeut brede ervaring opgedaan binnen verschillende praktijken. Na mijn 4 jarige opleiding tot fysiotherapeute heb ik in meerdere praktijken gewerkt waardoor ik vanuit verschillende behandelvisies kennis heb opgedaan. Daarbij constateerde ik dat er vaak een schakel ontbrak in het herstel binnen het bewegingsapparaat. Neem bijvoorbeeld lage rugklachten. Als fysiotherapeut focussen we veelal op het aangedane gebied maar ‘vergeten’ daarbij vaak de bekkenbodem mee te nemen in het therapeutisch proces.

‘’ uit onderzoek blijkt dat bij 78% van de vrouwen met lage rugpijn urine-incontinentie wordt gerapporteerd”

Om een betere en completere behandelaar te kunnen worden, heb ik mij met een 3 jarige Master of Sciences opleiding gespecialiseerd in Bekkenfysiotherapie. Als gespecialiseerd behandelaar sta ik ingeschreven bij zowel het Centraal Kwaliteits Register (CKR) als bij het Koninklijk Nederlands genootschap Fysiotherapie (KNGF) en de Nederlandse Vereniging Bekken Fysiotherapie (NVBF). Het blijven volgen van cursussen garandeert een bekkenfysiotherapeut die beschikt over de meest uitgebreide en actuele kennis. Voor het verzorgen van cursussen tijdens en na de zwangerschap heb ik de YVLO-ZwangerFit® opleiding gevolgd, waardoor een creatieve, gevarieerde en zeer vakkundige vorm van zwangerschapsbegeleiding gegarandeerd wordt.