Zwangerfit

   

Ben je zwanger en wil je de leukste en beste zwangerschapscursus doen die er is? Dan is dit wat voor jou!


Wat is Zwangerfit


ZwangerFit is een eigentijdse cursus zowel voor de zwangere als voor de pas bevallen vrouw. De training bestaat uit actieve lessen met oefeningen om je conditie en kracht te trainen zodat je sterk blijft tijdens en na je zwangerschap, maar ook om je te laten ontspannen. In het coachingsgedeelte wordt informatie gegeven over diverse onderwerpen zoals;
• De veranderingen in je lijf tijdens je zwangerschap.
• Het voorkomen of verhelpen van rug- en bekkenklachten tijdens je
zwangerschap.
• De beste manier om weeën op te vangen en welke houding daarvoor het meest geschikt is.
• Ademhalingstechnieken die je kunt gebruiken om je bevalling goed te laten verlopen.
• En nog veel meer…
Er wordt veel aandacht besteed aan de bekkenbodemspieren. Het is belangrijk om controle te hebben over je bekkenbodem tijdens je zwangerschap en erna. Je moet hem kunnen aanspannen, maar ook kunnen ontspannen om klachten als urineverlies te kunnen voorkomen en om je bevalling voorspoedig te laten verlopen.

Voor wie?


Vanaf week 16 van je zwangerschap of 6 weken na je zwangerschap kun je deelnemen aan de cursus.

Intake

Er vindt een individuele intake plaats voor deelname aan de eerste zwangerfit les.

Cursusinhoud en kosten

De cursus bestaat uit 10 actieve lessen i.c.m. theorielessen. De lessen worden gegeven op maandagavond van 19.00-20.00 uur. De eerste 15-20 minuten bestaat uit een coaching gedeelte en de resterende 40 minuten gaan we actief aan de slag!
Mocht je al eerder theorielessen hebben gehad dan is er de mogelijkheid om ook alleen deel te nemen aan het actieve gedeelte.

Extra

Vanaf zes weken na de bevalling kun je een gratis consult aanvragen om de functie van de bekkenbodem te testen. De bekkenbodemfysiotherapeut geeft dan gericht advies. Vanwege de samenwerking met de chiropractor is er tevens de mogelijkheid om een moederkind consult in te plannen.