Ongewild verlies van urine en/of ontlasting

   

Herkent u dit?

Gaan de gewone dagelijke dingen niet zoals ze zouden moeten gaan?
U durft niet meer op visite omdat u uw ontlasting niet meer ophoudt? Of lekker te sporten zonder dat u ongewild urine verliest?

Dit doen de bekkenbodemspieren in het onderlichaam

De spieren in de lage rug, buik en bekken spelen een belangrijke bij houding en beweging. Daarnaast hebben de bekkenbodemspieren een belagrijke taak bij plassen, vrijen en ontlasten. De spieren kunnen te zwak zijn of juist te gespannen. Het komt ook voor dat ze niet op het juiste moment hun werk doen. Niet iedereen voelt deze spieren, waardoor bewuste controle soms niet mogelijk lijkt. Wij kunnen u helpen de controle hierover te herwinnen en zo uw vertrouwen in de bekkenbodemspieren weer terug te vinden.

Hoe gaan we te werk

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Uw klachten worden vanuit diverse invalshoeken bekeken, het bekken is namelijk niet los te zien van de rest van uw lichaam.

Er zal onder andere gekeken worden of er tijdens het bewegen problemen zijn, hoe het plassen en ontlasten gaat en of er problemen zijn met seksualiteit. Om de klacht in kaart te brengen kan een inwendig onderzoek worden uitgevoerd.

Er wordt smaen met u een behandelplan opgesteld. Er zal regelmatig een evaluatie van de voortgang plaatsvinden. Hoe lang u bij ons onder behandeling bent, is afhankelijk van uw problematiek.

U krijgt niet aleen gerichte oefeningen, praktische adviezen en uitleg over bijvoorbeeld ademhaling en toiletgedrag, wij doen ook oefeningen voor de bekkenbodem en stabilisatie van bekken en lage rug.